Velünk biztonságban tudhatja szeretteit

Esésérzékelő

A világ legfejlettebb biztonságtechnikai érintésmentes idősgondozási megoldása

Diszkréció

Modern radartechnológiás, kamera nélküli megfigyelés

Biztonság

A hét minden napján 24 órában vigyáz szeretteire

Megbízhatóság

Folyamatos felügyelet és automatikus eseményértesítés

Nonstop monitorozás

A Vayyar Care kis teljesítményű rádiófrekvenciás hullámokat használ a 4D pontfelhős képalkotáshoz.

 • Folyamatos felügyeletet és automatikus eseményértesítést biztosít
 • A helység lakója részéről nem igényel beavatkozást
 • Esésriasztások: a gondozóknak / nővérhívó rendszer
 • Szobai jelenlét érzékelése
 • Ágyból való felkelések figyelése

Kamera nézet

Pontfelhő nézet

A hagyományos eszközök korlátainak legyőzése

Nyakba akasztható
esésérzékelő

Okosóra

Húzózsinór

Vészhelyzeti hívógomb

Önállóan működik
Automatikus
Hálózati tápellátás
Könnyű frissítés
Problémamentes

Folyamatos védelem biztosítása, érintésmentes esésérzékelés

Az eleső idősek egyharmada több mint egy órán át a földön fekszik, ami olyan egészségügyi komplikációkat okoz, amelyek következtében a betegek fele hat hónapon belül meghalhat.

A gyors reagálás kritikus fontosságú

A hosszadalmas kórházi kezelés elkerülése érdekében az esést másodperceken belül észlelni kell és perceken belül segítséget kell küldeni.

Hogyan működik az esésérzékelő szenzor?

Az esésérzékelő szenzor megszünteti a kamerák, gombok és viselhető eszközök szükségességét. Fejlett képalkotó radart használ, hogy a helyiséget a nap 24 órájában, minden körülmények között felügyelje.

Amennyiben elesés történik, SMS riasztást küld a megadott telefonszámra.

 • Magánhelyiségben: mivel az eszköz nem alkalmaz kamerát, megőrzi a privát szférát, de a függönyökön keresztül is képes érzékelni a mozgást. A 4D pontfelhő radartechnológia segítségével valós idejű, nagy felbontású, 4D-s vizualizációt készít a környezetről.
 • Gőzben: még sűrű gőzben is megvédi az időseket a fürdőszobában, ahol gyakran előfordulnak csúszások és botlások.
 • Sötétben: az esésérzékelő szenzorkoromsötétben is működik, így teljes körű védelmet nyújt, amikor az esés kockázata nagyobb.

A pontfelhő rossz megvilágítástól vagy zord időjárási viszonyoktól függetlenül megjeleníti az emberek és tárgyak méretét, helyét és mozgását, lehetővé téve a megfigyelést és nyomon követést a privát szféra megőrzése mellett.

Felhívjuk figyelmét, hogy az esésérzékelő szenzor csak 2,4 GHz-es wifihálózaton működik. Nem működik 5 GHz-es hálózattal!

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan csatlakoztathatom a készüléket egy másik wifihálózathoz?

Wifihálózat váltásához vissza kell állítania a készüléket, és az alábbi lépésekkel újra párosítania kell a mobiltelefonjával:

 1. Győződjön meg arról, hogy telefonja csatlakozik ahhoz az új wifihálózathoz, amelyhez csatlakoztatni kívánja a készüléket.
 2. Tartsa lenyomva a készülék gombját 30 másodpercig, majd engedje el.
 3. Várja meg, amíg a lámpa pirosan, majd fehéren villog.
 4. Ha a fény már nem villog pirosan és fehéren, próbálja meg újra párosítási üzemmódba helyezni a készüléket úgy, hogy 5 másodpercig lenyomva tartja a készülékgombot, majd felengedi. Ha a lámpa most kék színnel villog, folytassa az alkalmazásban található párosítási utasítások szerint.

Hogyan párosíthatom a készüléket egy másik fiókkal?

Ahhoz, hogy a készüléket másik fiókkal párosítsa, vissza kell állítania a készüléket, és az alábbi lépéseket követve újra párosítania kell a mobiltelefonjával:

 1. Győződjön meg arról, hogy be van jelentkezve a Vayyar Care mobilalkalmazásban az új fiókba, amellyel párosítani szeretné.
 2. Tartsa lenyomva a készülék gombját 30 másodpercig, majd engedje el.
 3. Várja meg, amíg a lámpa pirosan, majd fehéren villog.
 4. Ha a fény már nem villog pirosan és fehéren, próbálja meg újra párosítási üzemmódba helyezni a készüléket úgy, hogy 5 másodpercig lenyomva tartja a készülékgombot, majd felengedi. Ha a lámpa most kék színnel villog, folytassa az alkalmazásban található párosítási utasítások szerint.

A készülék zavarhatja a pacemakereket?

A szenzor hatása a pacemakerekre elhanyagolható, mivel az általa használt rádiófrekvenciás jelek lényegesen gyengébbek, mint a wifijel erőssége. A szenzor emellett magasabb frekvencián működik, ami azt jelenti, hogy jelének behatolási mélysége a szervezetbe kisebb, mint a wifijeleké.

Használ-e a készülék röntgensugarakat vagy más típusú káros ionizáló sugárzást?

Az esésérzékelő szenzor nem használ röntgensugarakat vagy más típusú ionizáló sugárzást. Nem ionizáló rádiófrekvenciás hullámokat bocsát ki és fogad, amelyek teljesen biztonságosak a mindennapi életben.

A szenzor háziállatokkal is működik?

Jelenleg nem javasoljuk a esésérzékelő szenzor telepítését olyan helyiségekbe, ahová háziállatok léphetnek be, mivel ez téves riasztásokat okozhat.

Rendelkezik a készülék tartalék akkumulátorral? Mi történik áramszünet esetén?

A esésérzékelő szenzor nem rendelkezik tartalék akkumulátorforrással. Áramszünet esetén a készülék nem fog működni!

Mi történik, ha kihúzom az esésérzékelő szenzort a tápegységből?

Ha az esésérzékelő szenzor készüléket kihúzzák a hálózatból, az nem fog működni, és nem lesz képes az eséseket érzékelni. Ha az eszköz le van választva az áramellátásról, a mobilalkalmazásban megjelenő állapot „not monitored” (nincs monitorozás) lesz.

Mi van, ha nincs wifi a szobában?

A készülék működéséhez elengedhetetlen a wifikapcsolat. Wifi nélkül a esésérzékelő szenzor nem működik. Ha van wifi a lakásban, akkor a készüléket az esésérzékelő szenzor mobilalkalmazáson keresztül történő párosítással csatlakoztathatja az otthoni hálózathoz. Ha több hálózat is van, válassza azt, amelyiknek a legerősebb a jele.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Vayyar Care csak 2,4 GHz-es Wifihálózaton működik. Nem működik 5 GHz-es hálózattal!

Hogyan tudom levenni az esésérzékelő szenzor készüléket a falról anélkül, hogy megsérülne?

Az esésérzékelő szenzor készüléket két pár ragasztóval ellátott tépőzáras csík segítségével szerelik fel a falra. A készülék eltávolításának legjobb módja, ha óvatosan megnyomja a készülék elülső részének tetejét, és alulról felemeli, így véve le a készüléket a falról. Miután az esésérzékelő szenzor készülék levált a falra ragasztott tépőzáras csíkokról, ezeket a csíkokat úgy távolíthatja el, hogy óvatosan megemeli a felső vagy az alsó sarkából, és lehúzza a falról.

Az esésérzékelő szenzort át lehet-e helyezni egy másik szobába?

A készülék könnyen levehető a falról és áthelyezhető egy másik szobába. Az új falra új ragasztócsíkokra lesz szüksége, és le kell mérnie az új szoba méretét. A szoba méretét a mobilalkalmazás megnyitásával és a kattintással szerkesztheti: Saját eszközök > Az Ön eszköze > Szerkesztés > Szobaméret.

Az esésérzékelő szenzor felismeri, hogy melyik konkrét személy esett el?

Az esésérzékelő szenzor nem használ kamerákat az egyén magánéletének védelme érdekében. Az esésérzékelő szenzor képes azonosítani, hogy egy személy elesett, de nem azonosítja, hogy ki az a személy.

Az esésérzékelő szenzor alkalmas az egész otthonra? Észleli-e az eséseket azon a helyiségen kívül, ahol telepítve van?

Az esésérzékelő szenzort úgy tervezték, hogy legfeljebb 4 méter x 4 méter méretű helyiségeket felügyeljen. Egyetlen készülék csak egy ekkora területet képes monitorozni, és nem egy egész otthont vagy a szobán kívüli területet. Az esésérzékelő szenzorok alkalmasak hálószobákba, fürdőszobákba, konyhákba, nappalikba és étkezőkbe való telepítésre. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a lépcsőházak megfigyelése jelenleg nem támogatott.

A megfigyelési területnél lényegesen nagyobb helyiségben a készüléket a szoba azon részén kell elhelyezni, ahol az esés a legnagyobb valószínűséggel bekövetkezhet. Alternatív megoldásként két vagy több készüléket is telepíthet, hogy szélesebb lefedettséget biztosítson.

A zuhanyzótéren kívül felszerelt szenzor jelzi az üvegburkolaton vagy a zuhanyfüggöny mögött bekövetkező esést?

A terület legjobb láthatósága érdekében javasoljuk, hogy a készüléket a zuhanyzón kívül szerelje fel, a készülék közepét a padlótól 150 cm-re a falra ültetve. Ezenkívül, mivel a készülék egy elektromos egység, veszélyes lenne olyan területen elhelyezni, ahol víz kerülhet bele. A készülék az üvegburkolatokon és zuhanyfüggönyökön keresztül is képes érzékelni az eséseket.

Referenciák